Di Majlis kenduri Adik Manan....

on Thursday, January 1, 2015


Pada 21 Disember lalu, saya dan keluarga ke Kg Anak Kurau hadiri majlis walimah adik angkat kami Siti Fairuz Zakaria adik kepada Manan...

Meriah...suasana kampung...memang best...

Yusuf amat teruja dengan sungai, suasana kampung...dia beraksi habis...

3 biji telur kenduri dia balun...

Maryam pun suka tapi dia tak tau nak cakap la...

Depa main ghazal malam isnin, tak sempat nak join sebab esoknya kerja...kalau main malam ahad bolehlah join....

Moga keluarga Pak Ndak dan mak Ndak sentiada bahagia, dirahmati Allah...

Nuruddin....








Maryam 4 bulan...dah besar anak dara ni...


Maryam si gebu.....anak no 2...

Senang nak jaga...

Mudah nak berbual (bunyi suara budak 4 bulan)

Mudah senyum....

Nak dukung pun mudah....

Amat gebu dan mantap badan dia...

Ayah sayang Maryam...

Nuruddin

Nak Ayah..nak ayah....


Wardah Binti Abdul Rahman tadi abg ziarah n solat jenazah pekerja kilang., muda lg, anak ada yg menyusu lg.
tadi masa belum kapan,
anak umur setahun kata nak ayah,nak ayah..
bila tutup muka, anak mula menangis jangan tutup ayah..
bila ayah dia dah masuk keranda, anak kata nak ayah..jerit,air mata banyak..
mungkin dia nampak ruh ayah dia..
mungkin sedih org letak ayah dia dalam kotak..
Abg cium kepala anak tu,pujuk..ayah pi jumpa Allah..byk kali ckp...
tangan kanan pegang coklat,tangan kiri pegang puting...
bila keranda diusung,lg kuat dia nangis...
jauh dah pun dgr lg suara dia..
ramai tak tahan air mata sb suara dia...dia tunjuk dgn jari comel nak ayah,nak ayah..
Bayangkan abg dlm keranda tu..
Yusuf nangis mcm anak tu...
Agak-agak tahan tak?
Anak tadi bg tazkirah...
Dah mati, anak dikasihi pun tak boleh ikut..
Moga kita pi sana, dlm husnul khatimah Wardah...
Suamimu Nuruddin.

# khas untuk Rosmaini pekerja QA Yuasa yang pergi menemui Ilahi hari ini 1 Januari 2014

30 Julai -daftar surat beranak Maryam

on Tuesday, October 7, 2014



Dalam 4 hari terus daftar surat beranak Maryam...macam Yusuf dulu pun sama...saya daftar awal untuk tidak menyusahkan kelak..... Tahniah Maryam....


Nuruddin
Bapa Maryam

Maryam dan prolong jaundice nya...

on Monday, October 6, 2014

Maryam kena sakit kuning lebih 3 minggu....Yusuf dulu dalam 3-4 hari sahaja.... cukup merisaukan...


Ni muka Maryam baru keluar wad di Jitra...


Maryam semasa proses cek darah....hari-hari dia kena....kuning makin naik...turun sikit naik banyak.....



3- Ogos 
Susu kambing bru perah pg ni,nak bg kat Wardah Abdul Rahman n pak mertua Major Saad krn ia blh tmbh selera makan, untk kncg manis, kuatkan imunisasi, untk cuci darah. Akan dtg nak jd pnjual susu kambg juga sambilan di Sg Ptni.


Tak berkesan juga susu kambing untuk Maryam selain sengkuang cina dan daun kucai...

Kami ke Klinik Ainiyah Tikam Batu ambil ubat titis..sekali bagi sahaja turun banyak kuning dia....






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Sahabat Saya

Sahabat Yang Datang Melawat

Peringatan

Segala yang saya tulis didalam blog saya adalah sekadar pendapat saya tentang pengalaman serta ulasan saya tentang berita yang saya baca serta saya dengar atau saya lihat dan alami sendiri.

Pendapat saya mungkin akan berbeza-beza dan tidak akan sentiasa sama diantara pendapat terbaru dan pendapat yang lama dan tidak ada kena-mengena dengan mana-mana pihak tertentu kecuali jika saya letakkan namanya atau linknya.

Saya tidak membenarkan kepada mana-mana pihak atau pembaca blog saya ini membuat printscrint terhadap blog ini atau mana-mana bahagian blog ini tanpa meminta izin saya terlebih dahulu, saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana individu yang cuba mencabuli hak persendirian ini.

Segala kata-kata saya adalah lahir dari hati turun ke jari-jemari...

Terima Kasih,

///Muhammad Nuruddin Bin Haji Bashah///
 
© Semua Tentang Yusuf dan Maryam All Rights Reserved