Sekolah baru Yusuf

on Wednesday, February 6, 2013


1 Februari 2013 yang lalu, Muhammad Yusuf telah selamat mmasuki alam sekolahnya. Yusuf telah menjadi anggota TASKA AMAL PINTAR di Sg Ara.

Kesian....tak sampai hati tinggal dia..tapi bila ada kawan..dia 'ngalit'..kami keluar pelan2...

Ibu Yusuf sediakan bubur nasi dan serbuk ikan bilis siap2 kepada pengasuh.... Susu ibu juga dibekalkan.

Tetapi Yusuf rela makan bubur sahaja daripada minum susu dalam botol....dia tunggu ibu dia juga...

Bila kami nak ambil dia (setengah hari sahaja)...dia terdengar suara kami dari luar...terus menangis kuat..bunyi... ma ma maaammmma... dan Abu.... Abbuuuu

Dia menangis sungguh2...dan depa tagan minta saya dukung..masa ni umur dia 9 bulan....
Saya sedih sangat sebab dia tak pernah minta dukung macam tu...bila dukung dia peluk erat dan berhenti nangis....saya tanduk bola kapada dia...
Yusuf akan gelak mengekek bila orang tanduk bola kat dia.....

Yusuf adalah kesayangan kami....

Muhammad Nuruddin Bashah




Labmates ibu dan Yusuf


Hazrati dengan baby barunya-comel dan cerah sangat!Adam Muqri. Saya dukung Ziyaad-anak Kak Chetty..student Prof Bahar semua dapat anak sulung lelaki kecuali Fizi.. 
Yusuf pi sekolah masa Haz singgah USM.
 

Yusuf dengan Kak Jaja (rasa2 dah patut panggil mak cik kot..haha). Bakal naik pangkat jadi isteri orang bulan 6 nanti. Masa ni bawa Yusuf yang baru balik dari sekolah keluar makan dengan labmates..seronok =]

Yusuf pun suka sekali-sekala ambik angin kat tempat baru..jumpa Ziyaad..gambar ada kat K.Chetty..


**Ibu Yusuf**

Yusuf kaya....dengan ndoi



Yusuf lena sat dalam buai baru yang Tok beli di Giant Bayan Baru..Yusuf kaya dengan ndoi..Ipoh, Jitra, Balik Pulau semua ada..Yusuf kata nanti kalau dia dah besar, boleh bagi kat sepupu2 dia yang lain pula naik..


**Ibu Yusuf**

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Sahabat Saya

Sahabat Yang Datang Melawat

Peringatan

Segala yang saya tulis didalam blog saya adalah sekadar pendapat saya tentang pengalaman serta ulasan saya tentang berita yang saya baca serta saya dengar atau saya lihat dan alami sendiri.

Pendapat saya mungkin akan berbeza-beza dan tidak akan sentiasa sama diantara pendapat terbaru dan pendapat yang lama dan tidak ada kena-mengena dengan mana-mana pihak tertentu kecuali jika saya letakkan namanya atau linknya.

Saya tidak membenarkan kepada mana-mana pihak atau pembaca blog saya ini membuat printscrint terhadap blog ini atau mana-mana bahagian blog ini tanpa meminta izin saya terlebih dahulu, saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana individu yang cuba mencabuli hak persendirian ini.

Segala kata-kata saya adalah lahir dari hati turun ke jari-jemari...

Terima Kasih,

///Muhammad Nuruddin Bin Haji Bashah///
 
© Semua Tentang Yusuf dan Maryam All Rights Reserved