Polis kawal rumah sepanjang beraya

on Thursday, August 23, 2012


Baru balik dari Jitra..selepas beraya sakan...rumah tinggal 4 hari...

Sebelum balik saya memang dah daftarkan alamat rumah ke Balai Polis Pusing untuk rondaan polis...

Dalam hal ini saya tabik PDRM..sebab rumah di Kamunting dulu pun memang polis kawal dan ronda sepanjang kami bercuti (jiran maklumkan)...

Jika anda ingin bercuti berjumpalah polis di balai cakap elok2 dan tinggalkan nama, alamat, no tel dan senarai barang berharga dalam rumah...

Kebetulan semasa kami sampai di rumah tadi, polis sedang ronda dengan kereta kancil...sambil beramah mesra saya ucapkan terima kasih kerana mereka ingat untuk ronda di kawasan rumah saya....

Muhammad Nuruddin Bashah

Ranking: 5

{ 2 comments... read them below or add one }

Pesta Jiwa said...

Aku pun dah start inform polis stiap kali cuti pjg dan xde kat umah...alhamdulillah depa ronda dan tinggalkan slip rondaan kat umah...tq polis...hehehe


August 23, 2012 at 1:12 AM
Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

kalau macam tu patut buat awal-awal lagi, inform Polis untuk rondaan. Tapi kena bayar ker?


August 23, 2012 at 8:20 PM

Post a Comment

Anda dipersilakan untuk komen disini dengan tidaak meletakkan sebarang link spam kecuali link back ke blog and sahaja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Sahabat Saya

Sahabat Yang Datang Melawat

Peringatan

Segala yang saya tulis didalam blog saya adalah sekadar pendapat saya tentang pengalaman serta ulasan saya tentang berita yang saya baca serta saya dengar atau saya lihat dan alami sendiri.

Pendapat saya mungkin akan berbeza-beza dan tidak akan sentiasa sama diantara pendapat terbaru dan pendapat yang lama dan tidak ada kena-mengena dengan mana-mana pihak tertentu kecuali jika saya letakkan namanya atau linknya.

Saya tidak membenarkan kepada mana-mana pihak atau pembaca blog saya ini membuat printscrint terhadap blog ini atau mana-mana bahagian blog ini tanpa meminta izin saya terlebih dahulu, saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana individu yang cuba mencabuli hak persendirian ini.

Segala kata-kata saya adalah lahir dari hati turun ke jari-jemari...

Terima Kasih,

///Muhammad Nuruddin Bin Haji Bashah///
 
© Semua Tentang Yusuf dan Maryam All Rights Reserved