Tok Mama..Ibu..dan Penguin

on Friday, August 24, 2012


 
 

SMS di suatu hari..
Ibu: Buka puasa kat Tesco ni.nak tengok mainan dia lg.xtau lg ada dak yg brkenan..huhu
Tok mama : Jangan beli penguin dah la..
Ibu: Ha, mama dh beli penguin ka? kantoi..haha..
 
Saya masih ingat permainan ni sebab masa kecil dulu, mama & abah pernah beli untuk saya. Dahulu, relnya berwarna merah dan muziknya berlainan. Mama kata lagu pop ye ye..huhu. Malangnya permainan ini tidak sempat diturunkan kepada adik yang kelima (Pak Su) kerana telah rosak. Kali terakhir melihatnya, hanya serpihan rel dan bahagian tangga yang rosak yang tinggal.
 
Sebuah blog pernah menyenaraikan permainan penguin ini sebagai salah satu barang nostalgia. Saya sangat setuju dengan pernyataan tersebut..
 
Raya tahun ini saya berjumpa semula dengan permainan penguin ini..selepas mama membelinya lagi buat kali kedua selepas 27 tahun..kali ini bukan untuk saya, tetapi untuk cucu kesayangannya..
 
Terima kasih mama..terima kasih juga che ah (Mak Teh) yang pusing satu Jitra katanya mencari mainan yang dihajati mama..Yusuf sayang Tok Mama & Mak Teh..

 
**Ibu Yusuf**

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Anda dipersilakan untuk komen disini dengan tidaak meletakkan sebarang link spam kecuali link back ke blog and sahaja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Sahabat Saya

Sahabat Yang Datang Melawat

Peringatan

Segala yang saya tulis didalam blog saya adalah sekadar pendapat saya tentang pengalaman serta ulasan saya tentang berita yang saya baca serta saya dengar atau saya lihat dan alami sendiri.

Pendapat saya mungkin akan berbeza-beza dan tidak akan sentiasa sama diantara pendapat terbaru dan pendapat yang lama dan tidak ada kena-mengena dengan mana-mana pihak tertentu kecuali jika saya letakkan namanya atau linknya.

Saya tidak membenarkan kepada mana-mana pihak atau pembaca blog saya ini membuat printscrint terhadap blog ini atau mana-mana bahagian blog ini tanpa meminta izin saya terlebih dahulu, saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana individu yang cuba mencabuli hak persendirian ini.

Segala kata-kata saya adalah lahir dari hati turun ke jari-jemari...

Terima Kasih,

///Muhammad Nuruddin Bin Haji Bashah///
 
© Semua Tentang Yusuf dan Maryam All Rights Reserved