Al-Kesah Tersebutlah Kisah..(1)

on Thursday, September 6, 2012


17 Oktober 2011

Hari itu saya pergi kerja seperti biasa..agak bersemangat sebab naik motor baru yang didaftar atas nama sendiri..hehe. Motor pertama dan kali pertama bawa. Saya ke Greentown, Ipoh dulu untuk uruskan hal syarikat di bank-bank di sana. Banyak cawangan bank ada di Greentown, mudahlah kerja saya.

Selesai saja, saya ke Klinik Kesihatan Greentown. Curi masa pejabat sikit sebenarnya dah alang-alang ada di kawasan tu. Sebelum tu sms dulu bos bagitau untuk elak masalah kalau dia cari saya nanti. Kenapa saya ke klinik?Niatnya nak buat ujian 'pap smear' selepas mendengar cerita Hazrati (kawan semakmal di USM). Seorang kakak Hazrati meninggal dunia akibat kanser dan mak cik saya pun ada seorang mengidap kanser rahim. Saya fikir dah kahwin ni boleh la saya buat ujian tu.

Lama juga saya tunggu giliran jumpa doktor, sempat satu majalah Infiniti saya habis baca. Biasalah klinik kerajaan, mcam-macam jenis orang dengan macam-macam penyakit ada. Sampai giliran, saya berjumpa seorang doktor perempuan berbangsa Cina. Saya ditanya tujuan nak buat ujian. Alasan yang saya bagi, sebab dah kahwin dan kitaran haid tidak teratur. Doktor tu pegang dan tekan-tekan bahagian bawah perut. "U check dulu dan confirmkan u tak pregnant, then i buat surat refer pakar di hospital besar." Terus saya jawab, "Saya tak pregnant doktor, confirm!"."U buat test dulu, kalau tak ujian pun tak boleh buat." Pulak. Tak terfikir pulak saya niat nak buat ujian 'pap smear' kena buat test pregnancy dulu. Mengandung? Lagila saya tak terfikir...

...bersambung...

**Ibu Yusuf**

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Anda dipersilakan untuk komen disini dengan tidaak meletakkan sebarang link spam kecuali link back ke blog and sahaja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Sahabat Saya

Sahabat Yang Datang Melawat

Peringatan

Segala yang saya tulis didalam blog saya adalah sekadar pendapat saya tentang pengalaman serta ulasan saya tentang berita yang saya baca serta saya dengar atau saya lihat dan alami sendiri.

Pendapat saya mungkin akan berbeza-beza dan tidak akan sentiasa sama diantara pendapat terbaru dan pendapat yang lama dan tidak ada kena-mengena dengan mana-mana pihak tertentu kecuali jika saya letakkan namanya atau linknya.

Saya tidak membenarkan kepada mana-mana pihak atau pembaca blog saya ini membuat printscrint terhadap blog ini atau mana-mana bahagian blog ini tanpa meminta izin saya terlebih dahulu, saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana individu yang cuba mencabuli hak persendirian ini.

Segala kata-kata saya adalah lahir dari hati turun ke jari-jemari...

Terima Kasih,

///Muhammad Nuruddin Bin Haji Bashah///
 
© Semua Tentang Yusuf dan Maryam All Rights Reserved