Lulus! Buah dan sayur..

on Saturday, November 24, 2012

 
Nyum nyum..Yusuf memang mudah makan, tak banyak songeh orang kata..hehe. Senang ibu dia suap makanan..
Selama sebulan kami hanya bagi Yusuf makan puri buah atau sayur..ini hanyalah makanan pelengkap ye..makanan utama Yusuf semestinya masih susu ibu yang kaya dengan 1001 khasiat itu..ops, air masak pun Yusuf baru mula minum, di selang-seli dengan puri..
Masa bagi Yusuf makan puri, muka manis jer..masa minum air masak, dia suka menyembur..haish, main-main pulak budak kicik ni..
 
Jom tengok apa yang Yusuf makan..
Ibu: Yusuf, lets learn what u eat!
Yusuf: ........... (nganga mulut)

 
1-pear
2-epal merah..hijau tak mau naa, masam!

 
3-lobak merah
4-pisang...bananana!
5-keledek..tak jumpa yg merah, putih pun boleh tapi manisnya kurang sikit la..
 
yang tiada dalam gambar :
6-betik..dah tunjuk awal lagi kat Yusuf, sebelum betik kena potong..huu
7-mangga/pelam manis
 
Yusuf juga pernah cuba puri campur contohnya:
pisang+keledek
kacang hijau (peas)+lobak..yang ni memang gagal, Yusuf memang tak berkenan..2 kali suap je boleh..
 
Hasil dalam bulan ni, boleh kata setiap hari Yusuf buang air besar, kadang-kadang tengah makan pun muka berkerut-teran berak..aiyoo!
Paling cepat Yusuf 'membuang', lepas makan pisang, epal atau betik..
 
 
**Ibu Yusuf**
sangat seronok ajar anak kenal dan makan buah/sayur =)
 

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Anda dipersilakan untuk komen disini dengan tidaak meletakkan sebarang link spam kecuali link back ke blog and sahaja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Sahabat Saya

Sahabat Yang Datang Melawat

Peringatan

Segala yang saya tulis didalam blog saya adalah sekadar pendapat saya tentang pengalaman serta ulasan saya tentang berita yang saya baca serta saya dengar atau saya lihat dan alami sendiri.

Pendapat saya mungkin akan berbeza-beza dan tidak akan sentiasa sama diantara pendapat terbaru dan pendapat yang lama dan tidak ada kena-mengena dengan mana-mana pihak tertentu kecuali jika saya letakkan namanya atau linknya.

Saya tidak membenarkan kepada mana-mana pihak atau pembaca blog saya ini membuat printscrint terhadap blog ini atau mana-mana bahagian blog ini tanpa meminta izin saya terlebih dahulu, saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana individu yang cuba mencabuli hak persendirian ini.

Segala kata-kata saya adalah lahir dari hati turun ke jari-jemari...

Terima Kasih,

///Muhammad Nuruddin Bin Haji Bashah///
 
© Semua Tentang Yusuf dan Maryam All Rights Reserved