T.H.E.S.I.S & Double Joy!

on Saturday, August 25, 2012


Haha..betul ke?

Jumpa saja perkataan 'thesis' ni, saya teringat semula beberapa peristiwa yang berlaku sepanjang pengajian di USM dahulu.

Perkara yang saya tak akan lupa-tanggal 13 Oktober 2011 (Khamis) adalah sesi pembentangan tesis Ijazah Sarjana (Mikrobiologi) saya di Pusat Pengajian Sains Kajihayat, USM. Alhamdulillah, 'viva voce' berjalan lancar dan saya lulus dengan baik (selain lulus, pemeriksa boleh juga beri keputusan gagal dan perlu mengulang kajian). Rasa sangat lega sebaik sahaja melangkah keluar dari bilik viva.

Petang hari yang sama saya keluar ke kompleks membeli belah Bukit Jambul bersama rakan-rakan semakmal. Saja-saja saya timbang berat di mesin penimbang 20 sen. Aih, dah 65 kg?Berat rupanya aku ni. Kali terakhir timbang sebelum kahwin, baru 55 kg. Saya gelak sahaja..maklumlah, lepas kahwin tak pernah timbang berat. Jadi, saya sangkakan 65 kg tu normal selepas kahwin.

Rupa-rupanya, itu petanda awal untuk berita gembira kedua dan semestinya tidak disangka-sangka.

17 Oktober 2011-sah saya hamil! Panjang ceritanya..huhu.

18 Oktober 2011-semasa daftar buku merah, memang 'confirm' berat saya dah 65.6 kg. Berat 2 orang rupanya..Semasa 'scan', orang kedua tu dah 12 minggu 2 hari membesar dalam rahim saya tanpa saya sedar kehadirannya..

Syukur pada Allah, 'double joy' dalam masa seminggu! Saya yakin percaturan Allah itu sangat cantik, rezeki ilmu dan anak itu hadir tepat pada masanya..

T.H.E.S.I.S-True Happiness Started Since It Ended..hehe

**Ibu Yusuf**


Ranking: 5

{ 2 comments... read them below or add one }

Noor Mala said...

Mak dah syak dah Wardah ni hamil sebab nampak pembesaran badan...tapi xberani nak tanya...akhirnya betoi ada orang baru ...


August 25, 2012 at 8:38 AM
Muhammad Nuruddin said...

Kami tak syak langsung...sebab ingat dia makan banyak punya pasal..lagi pun kawan2 dia pun kata dia berat masa pi timbang kat KBJ


August 25, 2012 at 7:01 PM

Post a Comment

Anda dipersilakan untuk komen disini dengan tidaak meletakkan sebarang link spam kecuali link back ke blog and sahaja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Sahabat Saya

Sahabat Yang Datang Melawat

Peringatan

Segala yang saya tulis didalam blog saya adalah sekadar pendapat saya tentang pengalaman serta ulasan saya tentang berita yang saya baca serta saya dengar atau saya lihat dan alami sendiri.

Pendapat saya mungkin akan berbeza-beza dan tidak akan sentiasa sama diantara pendapat terbaru dan pendapat yang lama dan tidak ada kena-mengena dengan mana-mana pihak tertentu kecuali jika saya letakkan namanya atau linknya.

Saya tidak membenarkan kepada mana-mana pihak atau pembaca blog saya ini membuat printscrint terhadap blog ini atau mana-mana bahagian blog ini tanpa meminta izin saya terlebih dahulu, saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana individu yang cuba mencabuli hak persendirian ini.

Segala kata-kata saya adalah lahir dari hati turun ke jari-jemari...

Terima Kasih,

///Muhammad Nuruddin Bin Haji Bashah///
 
© Semua Tentang Yusuf dan Maryam All Rights Reserved